Op zoek naar nieuwe kozijnen of zijn de bestaande kozijnen toe aan een forse renovatie? Dan ben je bij De Dyk Vastgoed aan het juiste adres. Wij nemen je de complete zorg voor kozijnrenovatie of het plaatsen van nieuwe kozijnen uit handen door samen te werken met professionals en erkende bouwbedrijven die deze klus eenvoudig kunnen klaren.

Soorten kozijnen

Er zijn diverse soorten kozijnen zoals; houten kozijnen, aluminium kozijnen en kunststof kozijnen. Bij slecht onderhoud aan houten kozijnen kan er houtrot of schimmel ontstaan. Bij houten kozijnen hoeft een kozijn dan niet altijd geheel vervangen te worden, soms kan een renovatie volstaan om de levensduur van het bestaande kozijn te verlengen. Denk hierbij aan het repareren van het houten kozijn door de houtrot grondig uit te voeren en te herstellen. Is het kozijn echter door en door kapot door achterstallig onderhoud? Dan is het vervangen van een houten kozijn een beter idee. Je betaalt dan eenmalig een hoog bedrag, maar je bent niet telkens een bepaald bedrag kwijt om je bestaande en beschadigde kozijn weer op te laten lappen. Bij houten kozijnen is het belangrijk om regelmatig onderhoud te laten uitvoeren, zoals het opnieuw laten schuren, gronden en lakken van het kozijn om de levensduur te verlengen en de weersinvloeden buiten het hout te kunnen houden om schimmel en houtrot tegen te gaan. Veel mensen kiezen alsnog voor houten kozijnen door de authentieke uitstraling, zeker bij een traditionele woning of boerderij. Echter winnen aluminium- en kunststof kozijnen ook enorm aan populariteit door het geringe onderhoud wat nodig is en de houtlook designs van deze kozijnsoorten die steeds minder te onderscheiden zijn van echte houten kozijnen.

Kozijn reparatie

Ben je druk aan het sparen om je kozijnen te laten vervangen, maar wil je je kozijnen nog eenmaal laten repareren? Wij nemen deze klus graag op ons! Bij het repareren van een kozijn worden meestal de volgende stappen doorlopen:

  • Checken van de rotte of slechte plekken
  • Uitzagen van de slechte stukken
  • Beschadigde plek behandelen met primer
  • Het beschadigde stuk repareren met vulmiddel en nieuw hout
  • Na het goed drogen van het beschadigde stuk, kan dit stuk geschuurd worden
  • Grondverf en lak om het kozijn er weer als nieuw uit te laten zien

Nieuwe kozijnen

Is er wel budget om de kozijnen te laten vervangen? Dan heb je de optie om te kiezen uit houten, aluminium of kunststof kozijnen. Hout is de duurste optie en vergt het meeste onderhoud, maar de gemiddelde huizenbezitter vindt deze optie nog steeds het mooist. Echter vergissen zij zich in de mogelijkheden en vooral de voordelen die aluminium- en kunststof kozijnen met zich meebrengen. Door het geringe onderhoud en de houtlook designs zijn deze kunststofsoorten tegenwoordig vrijwel niet te onderscheiden van echt hout, maar brengen ze veel minder onderhoud en dus kosten met zich mee.

Mocht je meer informatie willen ontvangen over kozijnreparatie of de mogelijkheden om nieuwe kozijnen te laten plaatsen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We zullen dan een offerte op maat samenstellen, je alle zorgen uit handen nemen en de klus uitstekend laten uitvoeren.

 

Meer informatie ontvangen?

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Laat uw gegevens achter.