Je denkt erover na om vloerverwarming te laten aanleggen in je woning. Echter wil je uiteraard wel dat de vloerverwarming op een juiste en vakkundige manier wordt geïnstalleerd, zodat je er jaren plezier van hebt en kunt genieten van een heerlijk, behagelijk warme vloer.

Soorten vloerverwarming

Er zijn diverse soorten vloerverwarming beschikbaar, zoals vloerverwarming natbouw. Dit kan zowel elektrisch als watergedragen zijn. Bij elektrische vloerverwarming kan er gewerkt worden met matjes die geplaatst worden en bij watergedragen vloerverwarming wordt er (warm) water door de leidingen heen geleid, wat zorgt voor een warme vloer. Bij watergedragen vloerverwarming bevestig je de verdeler aan je waterpomp of CV ketel. Bij vloerverwarming droogbouw moet de afwerking altijd gebeuren met behulp van een droge vloer. Ook hier wordt de splitsing gemaakt tussen elektrisch en watergedragen. Deze elektrische vloerverwarming kun je gebruiken onder PVC of laminaat en wordt meestal gebruikt als bijverwarming. Bij watergedragen vloerverwarming wordt gebruik gemaakt van platen met sleuven waar weer platen met leidingen in gelegd worden. Ook hier bovenop leg je meestal laminaat of een ander soort vloer om voor een mooie afwerking te zorgen en gebruik te kunnen maken van de vloerverwarming.

Vloerverwarming aanleggen

Bij het laten aanleggen van vloerverwarming is het belangrijk om te weten of de vloerverwarming in een bestaande vloer gefreesd dien te worden of dat het een nieuwbouwwoning betreft waar de leidingen voor de vloerverwarming nog onder de te storten dekvloer aangebracht kan worden. Meestal worden vervolgens de volgende stappen doorlopen:

  • Moet de vloerverwarming worden in gefreesd in een bestaande vloer of op een vloer waar de dekvloer nog overheen gestort wordt? Anders moeten er sleuven in de vloer gefreesd worden.
  • Een vloerplan maken met het aantal meter wat nodig is en de verdere materialen om de vloerverwarming compleet te kunnen installeren.
  • De (rand)isolatie plaatsen, zodat de dekvloer die erbovenop komt, veilig kan uitzetten en krimpen bij kou en warmte zonder te scheuren
  • Aanleggen van de leidingen voor de vloerverwarming
  • Leidingen aansluiten op een verdeler
  • De toe- en afvoer van het water verbinden met de verdeler
  • De vloerverwarming kort aanzetten om te testen of alles naar behoren werkt
  • Vloer dichtsmeren of er vervolgens een dekvloer overheen storten

 

De Dyk vastgoed is gespecialiseerd in het ontzorgen van onze klanten en het bieden van vakwerk voor diverse bouw- en klusprojecten, zoals het aanleggen van vloerverwarming. Na het accepteren van de offerte zullen wij ervoor zorgen dat er een duidelijke planning op tafel komt, zodat je als klant zijnde direct weet waar je aan toe bent. Wij hebben namelijk service, klanttevredenheid en professionaliteit hoog in het vaandel staan.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden die wij kunnen bieden op het gebied van vloerverwarming? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

Meer informatie ontvangen?

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Laat uw gegevens achter.