Totale Verbouwing van een Woning in Haarlem: Duurzame Schuimbetonvloer en Meer

Bij De Dyk Bouw B.V. hebben we onlangs een complete verbouwing verzorgd voor een klant die een oud herenhuis in Haarlem heeft aangekocht. Het pand was eerder gesplitst in twee woonadressen, en het was onze taak om het te transformeren naar de wensen van de klant. In nauwe samenspraak hebben we de volledige verbouwing uitgevoerd, inclusief het maken van de tekeningen en het plannen van de werkzaamheden.

Schuimbetonvloer voor Duurzaamheid en Isolatie

Bij het inspecteren van de woning ontdekten we dat de balkenlaag was verrot, wat een structureel probleem veroorzaakte. Tegelijkertijd wilden we de woning verduurzamen en de isolatie verbeteren. In overleg met de klant hebben we gekozen voor een schuimbetonvloer. Dit is een duurzame en efficiënte oplossing voor oude huizen met verrotte balkenlagen en voor klanten die hun woning energiezuiniger willen maken.

Uitgevoerde Werkzaamheden

Om de schuimbetonvloer te storten, hebben we een aantal belangrijke stappen uitgevoerd. Hier is een overzicht van de werkzaamheden die we hebben gedaan om de oude vloer te vervangen door een nieuwe, duurzame schuimbetonvloer.

Verwijderen van Oude Balkenlaag

De eerste stap was het verwijderen van de oude balkenlaag. Dit was essentieel om de nieuwe vloer te kunnen plaatsen en de structurele integriteit van het gebouw te herstellen. Ons team voerde deze sloopwerkzaamheden zorgvuldig uit om te zorgen dat de rest van de woning onaangetast bleef.

Uitgraven

Na het verwijderen van de balkenlaag moesten we de ruimte uitgraven om voldoende diepte te creëren voor de nieuwe vloer. Dit werk vereiste precisie om ervoor te zorgen dat de schuimbetonlaag de juiste dikte zou hebben en een stevige basis zou vormen.

Aanleggen van Leidingen en Elektra

Voor het storten van de schuimbetonvloer hebben we de benodigde leidingen en elektra aangelegd. Dit omvatte het plaatsen van leidingen voor water en elektriciteit onder de nieuwe betonlaag, zodat ze goed beschermd en toegankelijk zouden zijn.

Plaatsen van Folie

Om vochtproblemen te voorkomen en de vloer goed te isoleren, hebben we een laag folie geplaatst voordat we het schuimbeton stortten. Deze stap is essentieel voor het creëren van een duurzame en energiezuinige vloer.

Storten en Egaliseren van de Schuimbetonlaag

De laatste stap was het storten en egaliseren van de schuimbetonlaag. Dit moest nauwkeurig worden gedaan om een glad en gelijkmatig oppervlak te creëren. Nadat de betonlaag was uitgehard, konden we verder met de renovatie van de rest van de woning.

Waarom Kiezen voor De Dyk Bouw B.V.?

Bij De Dyk Bouw B.V. zijn we gespecialiseerd in complete verbouwingen en renovaties. Onze toewijding aan kwaliteit en onze expertise in het leveren van duurzame oplossingen maken ons een betrouwbare partner voor uw verbouwingsprojecten. We werken nauw samen met onze klanten om hun visie te realiseren en zorgen ervoor dat elk project op tijd en binnen budget wordt afgerond.

Heeft u plannen om een woning te verbouwen of een ander bouwproject uit te voeren? Neem contact met ons op voor een vrijblijvende offerte. We helpen u graag uw woning om te toveren tot een duurzame en comfortabele leefomgeving!