Wat is een expat?

Nederland is voor veel buitenlandse zakenlieden een interessant land, omdat wij erg welvarend zijn, een hoge levenstandaard kennen, goed Engels kunnen spreken, technologisch vooruitstrevend zijn en we bieden graag de mogelijkheid aan buitenlands talent om hun kansen in ons land (op werkgebied) te benutten. Echter heb je uiteraard ook buitenlandse bedrijven die hun personeel voor een bepaalde of onbepaalde tijd stationeren in Nederland om bij een dochteronderneming of andere vestiging te werken. Dit noem je een expat. Een expat is iemand die tijdelijk in een ander land gaat wonen voor zakelijke doeleinden, dit zijn dikwijls hoogopgeleide- of specialistische personen. Veel expats zijn werkzaam in de technologiesector, ICT of de sciencesector.

Expat housing

Als een expat voor langere tijd in Nederland komt wonen is diegene uiteraard ook op zoek naar expat housing oftewel huisvesting. De Dyk vastgoed kan adviseren en fungeren als tussenpersoon voor expat housing. Wij kunnen partijen in contact brengen met elkaar om ervoor te zorgen dat expats die tijdelijk in ons land verblijven in een appartement of huis kunnen verblijven. Vaak huurt het bedrijf waar ze werken deze huisvesting dan tijdelijk voor één of meerdere werknemers, zodat zij zich optimaal thuis kunnen voelen voor de periode waarin ze in ons land verblijven. Veel expats verblijven rondom de randstad in grote steden zoals Den Haag, Amsterdam en Rotterdam. Zeker in deze regio is er dus veel vraag naar huisvesting voor expats.

De Dyk vastgoed en Expat housing

Door ons brede netwerk kunnen wij bedrijven helpen om op zoek te gaan naar huisvesting voor hun werknemers. Zijn er vragen over de huur van huisvesting voor expats? Ook dan ondersteunen wij graag en bieden we graag een snelle service om te zorgen dat de werknemers snel worden voorzien van huisvesting en zich hier ook snel kunnen vestigen. Mochten er expats zijn die voor lange tijd in Nederland verblijven en hun gezin laten overkomen? Dan is het wellicht voordeliger voor de werkgever om een pand in Nederland te kopen. Ook hierin kunnen wij met ons uitgebreide en brede netwerk uiteraard ondersteunen.

Expat housing – huizen beschikbaar

Heb je een huis of meerdere huizen beschikbaar die verhuurd kunnen worden aan expats? Wij helpen graag om ervoor te zorgen dat het huis voor wellicht een langere periode verhuurd wordt aan het bedrijf wat de werknemer tijdelijk in Nederland wil vestigen. Vrijwel altijd zijn expats nette, hoogopgeleide personen die graag een net appartement of huis volledig gemeubileerd willen huren. Hun werkgevers hebben hier dan ook een fors huurbedrag voor over om ervoor te zorgen dat hun werknemers zich fijn voelen tijdens hun verblijf in ons land. Wij helpen graag om advies te geven in de verhuur en de administratieve factoren die komen kijken bij de verhuur van je eigendom aan expats.

Meer informatie ontvangen?

Benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen? Laat uw gegevens achter.